Tuinonderhoud

Goed onderhoud van uw tuin is erg belangrijk. Vaak worden de perken wel netjes vrij gehouden van onkruid en het gras regelmatig gemaaid. Maar dit is meestal niet voldoende om de tuin mooi te houden.

Benninggroen kan voor u het volledige tuinonderhoud op vakkundige wijze verzorgen. Dit kan bestaan uit een voorjaarsbeurt, najaarsbeurt en het reguliere onderhoud zoals grasmaaien en onkruid vrij houden. U kunt er ook voor kiezen om alleen de voorjaarsbeurt en/of de najaarsbeurt door ons uit te laten voeren.

Tijdens een voor of najaarsbeurt wordt de hele tuin in perfecte conditie gebracht. In het najaar worden de hagen een laatste keer bijgeknipt, heesters gesnoeid, blad en dode plantdelen verwijderd, omspitten en tot slot compost of potgrond over de perken gespreid. In het voorjaar worden vorstgevoelige struiken gesnoeid en eventueel planten herschikt. Ook is het goed om wat extra aandacht te besteden aan het gazon, zoals verticuteren en bemesten.

Is het onderhoud er de laatste jaren wat bij in geschoten? Een grondige renovatie van uw borders kan al een heel verschil maken, waardoor u een volledig nieuwe tuinaanleg kunt voorkomen. Laat u vrijblijvend adviseren wat in uw situatie het beste is.